Chelsea Cain – Drottningen av blod

Chelsea Cain

Chelsea Cain

Jag såg först omslaget på Pocket Shop. ”Blodstänk… Hmm…” Sedan läste jag baksidan på Evil at heart av Chelsea Cain. Det stod någonting sånt här:

”Archie Sheridan hunted her for a decade, and after his last ploy to catch her went spectacularly wrong, remains hospitalized months later. When they last spoke, they entered a détente of sorts—Archie agreed not to kill himself if she agreed not to kill anyone else. But when a new body is found accompanied by Gretchen’s trademark heart, all bets are off and Archie is forced back into action. Has the Beauty Killer returned to her gruesome ways, or has the cult surrounding her created a whole new evil? – Goodreads

En kvinnlig, seriemördande psykopat? Jag föll direkt. Men först var jag tvungen att hitta Heartsick och Sweetheart, som är de första två böckerna i serien. Det blev alla tre från Adlibris. Den första läste jag på flyget till Japan, den andra på ett värdshus i Vermont och den tredje på flyget hem till Sverige. Alla tre var fantastiska, blodiga, skrämmande och spännande. Jag älskar Chelsea Cain. Hon är som en råare, brutalare, mer lustfylld Jeff Lindsay (som skrivit böckerna om Dexter, samma heroiska seriemördare som i TV-serien). Polisjakten efter Gretchen har redan pågått ett tag när vi kommer in i historien. Polisen Archie Sheridan har lett gruppen som jagat henne, men hamnat i henne klor på kuppen. Gretchen kidnappade honom, torterade honom och höll honom inte bara vid liv, utan lät honom överleva. Inget annat offer har överlevt. Archie känner inte att det är någon större ynnest att få överleva i den sargade kroppen, men han återhämtar sig och kommer tillbaka till jobbet, fortsätter jaga Gretchen. Böckerna handlar egentligen om dynamiken mellan Gretchen och Archie, eller mellan Archie och hans torterade kropp. Det blir mer än bara blod. Det blir mer än en deckare. Chelsea Cain är ngenting för den kräsmagade, men väl för den som gärna fascineras av det värsta världen har att erbjuda och vad man gör när man möter det.

Nu längtar jag efter nästa bok.

Litet PS
Apropå nästa bok så hittade jag just den senaste av Jeff Lindsay, Dexter is delicious. Förstår inte varför den inte dykt upp som bevakad, men tydligen kom häftad in före inbunden. Nu är den ihopslagen med den tidigare beställningen på Adlibris. Det är smidigt att kunna lägga till böcker i befintlig beställning. Om de nu bara kunde göra böckerna korslänkade till olika band och format (inbunden/häftad/pocket/e-bok).

Mer om Chelsea Cain:


9 responses to “Chelsea Cain – Drottningen av blod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: