Veckans läsning 3, v34

Den här veckan har läsningen gått riktigt bra, och ganska dåligt, till och från. Förra helgen läste jag ut the Strain av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan, som recenseras här. I veckan köpte jag och läste en seriebok, som avkoppling från Dhalgren en stund, Age of desire av Clive Barker, anpassad av Craig Russel och illustrerad av Tim Bradstreet, som också recenserades.

Men framför allt så läste jag Dhalgren av Samuel R Delany. Recension finns separat från det här inlägget.

Hos Vixxtoria på Om böcker som jag hunnit läsa sade förresten Petter så här om Delany:

Om du hittat till Delany genom ”Hogg” så är det trevligt. Det finns en koppling mellan just ”Dhalgren” och ”Hogg” då de skrevs samtidigt.

Men ”Hogg” var inget förbjudet verk som var otryckbart i decennier. Delany skickade det till ett par förläggare som inte ville ge ut boken. Trettio år senare, när Delany var en mer etablerad författare, så gavs romanen ut. Inget tyder på att Delany ägnat någon större tid åt att få ut boken.

Vertigos marknadsföring av boken uppförstorar det skandalösa med den. Och ger, då det är första Delany:n på svenska på årtionden, en felaktig bild av hans mycket rika författarskap.

”Tales of Neverÿon” och de andra ”Neveryona”-böckerna är betydligt märkligare än ”Hogg”.

Så där fick jag både lite tips på mer Delany och bekräftelse på den koppling jag upplevt mellan Dhalgren och Hogg.

Dhalgren är verkligen veckans höjdpunkt, men andra fina saker är alla bra bokbloggar jag hittat, som jag nu länkar till i mittenkolumnen, längst ner, men även listar längst ner i det här inlägget. Jag har även slagit tittarrekord ett par gånger, men det är väl inte så konstigt när bloggen är så ny. Jag är i alla fall otroligt glad att några vill läsa mina åsikter om böcker, och nästan ännu gladare när någon till och med vill kommentera.

Har ni kritik så är den alltid välkommen, bra som dålig. Eller positiv som negativ ska vi kanske säga. Dålig kritik, vad är det? Jag tänker genast på infantila trollspam. Intelligenta åsikter är det bästa vi har. Sprid dem. =)

Helgen skulle ägnas åt läsning, men det blev mest olika sorters hemarbete och slapphet. Det kan behövas det också.

För den som inte riktigt hittat till länklistan så klipper jag in den här:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: