A perfect circle – Elitistmörkerklubbens första möte

Inför detta A perfect circles första möte ryktades det på internet (twitter) om att mörkerböcker kunde passa. Kanske kunde detta bli något så fantastiskt som en postapokalyptisk bokcirkel?

Förväntningarna var skyhöga.

Väl till bords visade det sig att cirka hälften av cirkeln bloggade om böcker och hälften kommenterade sagda bloggar och andra. En erkände även bloggande om annat än böcker.

Samtalet gick inte att hejda och började genast handla om bokhandlar, katastroffilmer, Buffy Vampyrdödaren, brittiska mordserier, emoquittande finbloggare och tusen andra saker.

Oundvikligen bestämdes också en bokcirkelsbok. Efter att det konstaterats att många kunde tänka sig att läsa en klassiker och att ingen förutom en stolt friboklig kunde tänka sig att läsa Läckberg eller dålig litteratur så blev det dags att hitta en titel. Förslagen regnade inte direkt tack vare en smidig kupp från twitteristerna. Shirley Jacksons We have always lived in the castle (1962) lades fram och skickades runt. Två hade läst den, men hade goda erfarenheter och kunde tänka sig att läsa om den. Övriga lämnade sitt samtycke och fler förslag behövdes inte. Oväntat smidigt. Med lite god vilja kan den även räknas som en klassiker, menades det. I alla fall inom sin genre.

Väldigt spännande bokval. Den finns för övrigt att köpa på Pocket Shop om ni vill knipa ett exemplar innan Cirkeln hinner dit.


5 responses to “A perfect circle – Elitistmörkerklubbens första möte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: