Walking dead och en byracka

Walking dead och Mutts

Walking dead och Mutts

Hade lite tråkigt i slasket på väg hem och slank in på min favoritseriehandel Seriezonen i Uppsala.

Där hittade jag dels en Mutts-bok (Morrgan och Klös på svenska) av Patrick McDonnell, något jag länge velat ha. Vem har inte naaawat till Klös lek med sin lilla rosa strumpa eller Morrgans små hundlivsbetraktelser?

Dels hittade jag även första delen i The walking dead av Robert Kirkman och Tony Moore, som nu blivit tv-serie. Kanske kan jag sedan bestämma mig för om jag ska prova tv-serien trots den svidande kritiken om sexism från vissa håll.


6 responses to “Walking dead och en byracka

 • Eva-L

  Jag tycker du ska se serien som en studie över en alternativ verklighet om zombisarna tar över. Både den tecknade serien och tv-serien är ju klart intressanta som diskussionsmaterial till zombiekursen. Man vill ju kunna förbereda sig för alla eventualiteter!
  Jag gillade inte heller hur manligt/kvinnligt såg ut, men det som störde mig mer var att ännu en gång behöva se en serie som inte ger några förklaringar utan bara antyder. Jag vet att den ska föreställa handla om människors agerande vid en apokalyps, men utan bakgrundsfakta (VAFAN HÄNDE EGENTLIGEN???) så går det ju ändå inte att tolka något.

 • fabucjonas

  Störde mig oxå på sexismen i materialet men min förkärlek för zombies tog överhanden. Dock tycker jag omyndigförklarandet av kvinnor nästan var värre i det tecknade än i teveserien.

 • Feuerzeug

  Eva-L, sant. Bra att ha lite koll även om det inte är det bästa. Gah… Jag vet inte vad jag ska tänka om förklaringar som aldrig kommer. Antingen är det bra att man blir frustrerad och bara vill veta mer, eller så är det ren sadism från författarens sida. Hmm…

  fabucjonas, får hoppas att det blir så. Huvudsaken är ju ändå att det är eh.. rimligt och trovärdigt, om du förstår vad jag menar.

  Jag lär nog bli riktigt förbannad på unken könssyn hur som helst…

 • bokstävlarna

  Den unkna könssynen finns tyvärr med i både tv-serien och serieböckerna. Jag har iofs bara läst den första boken, men den var inte särskilt upplyftande.
  Fast på ett sätt tycker jag att det nästan är värre i tv-serien. För där har man lyft fram en del andra aspekter – som rasism och gängbildning – medan könsrollerna är på stenåldersnivå. I boken är liksom ALLT på stenåldersnivå istället, så unkenheten är lite mer jämnt fördelad om man säger så.

 • bokoholist

  Det finns några tuffa och kompetenta tjejer som är duktiga på att t ex skjuta (att jag skriver som jag gör beror på att det liksom poängteras i boken på ett sätt som… ja), annars är det som ni säger väldigt cementerade könsroller. Det kommer in en väldigt tuff kvinna (hon är inte med i TV-serien) efter ett tag, men hon är ett svin.

  Jag, som normalt reagerar på sånt här, köpte hela konceptet rätt av. I detta är jag simpel. Vältecknat. Zombies. Jag är nöjd. Reptilhjärnan tar över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: