Visitkortsbytet

Visitkortsbyte med Tess Pocketlover

Visitkortsbyte med Tess Pocketlover

När jag stolt visade upp mina nya visitkort, så tyckte Tess på Pocketlover att det vore en bra idé att byta. Dock ville det sig så illa att min bokbuss kommer ner efter att Tess åkt vidare till London (stackars stackars henne). Så vi bestämde att vi skulle byta visitkort och samtidigt en bok med posten istället.

Efter ett par dagar fick jag brev med ett kort med trevlig hälsning och ett visitkort från Tess. Men vaddå ”boken kommer om några dagar i ett mystiskt paket”. Vaddå senare!? Hallååå, vaddå vaddå mystiskt?

Ett par dagar senare fick jag ett mystiskt paket i brevlådan. Det var What lies beneath the clock tower av Margaret Killjoy, ”Being an adventure of your own choosing” dvs en flerslutsbok! Dessutom en steampunkbok!

Visitkortsbyte med Tess Pocketlover

Visitkortsbyte med Tess Pocketlover

Så här fantastiskt beskrivs boken:

”Descend into the depths of the undercity and embroil yourself in the political struggles of colonialist gnomes and indigenous goblins. Fly in air balloons, drink mysterious and pleasant cocktails, smoke opium with the dregs of gnomish society. Or dream and speak of liberation for all the races. Fall in love and abscond into the caverns. It’s up to you, because this is an adventure of your own choosing.”

Jag vet inte om ni anar min chock och förundran. Jag förväntade mig givetvis en symbolisk bok, en halvokej bok. Och så kommer Tess med det här! Jag tror jag måste tänka ut en mycket bättre bok till henne. För min kan inte alls mäta sig med den här.

När jag var liten läste jag sf/fantasy-böcker med olika slut. Jag läste dem om och om igen och sällan gick det ju till på samma sätt. Därför minns jag knappt handlingen nu, men jag minns hur roligt det var.

Tack så hemskt mycket, snälla snälla Tess!

 


5 responses to “Visitkortsbytet

 • bokstävlarna

  Fint bokpaket! Jag är väldigt nyfiken på den där boken själv, ser fram emot att läsa vad du kommer att tycka om den.

 • Tess

  Vad roligt att du gillar min lilla surprise – jag kände direkt att den där ska Sara ha! Och jag är supernöjd med min boköverraskning – har inte läst Bob Hansson innan så det ska bli spännande. Tack igen!

 • sladdertackan

  Oj, jag har aldrig läst en bok med valfritt slut. Visste inte ens att det fanns. Men jag har inte läst så många fantasy-böcker, förstås.´
  Jag läste en serie av Julian May för många, många år sedan: The Many-colored land, The Golden Torc, The Nonborn King, The Adversary. De var fascinerande.

 • Feuerzeug

  bokstävlarna, jag med!

  Tess, Tess, Tess, tack igen! Helt rätt val, verkligen. Kommer förmodligen tumma den helt sönder och samman. Underbart!

  sladdertackan, då har du missat en riktig åttio-nittiotalsupplevelse tror jag. Det var kanske mest fantasy och sånt som använde det. Förmodligen för att det var lite rollspel över att få välja vad som skulle hända i boken. Men jag tror det även fanns från andra genrer.

  Plötsligt står det att man får välja vad som ska hända eller vad huvudpersonen ska göra och så beroende på valet går man till en viss sida osv. Ibland väljer man dåligt och dör. Då får man börja om. Riktigt roligt!

 • Em

  Finns det något bättre än att bli överraskad med en bokpresent, noga utvald av någon som vet vad man gillar? Nä minsann! Glöm inte att berätta vad du tyckte när du läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: