Gratis eböcker? Massor av sf och fantasy?

Jag måste bara dela med mig av denna fantastiska sajt!

Jag upptäckte den då många författare på twitter länkar dit när de ger bort sina böcker gratis, för att öka intresset, eller för att få en läsarkrets och senare kunna locka ett förlag.

Den heter Kobo books, och där finns dels en länk till gratis böcker från public domain, men också möjligheten att söka på t ex science fiction eller fantasy och filtrera för gratis, och få upp massor.

Böckerna med priser på är inte helt dyra de heller. I många fall är första boken i en serie gratis, och sedan kan man köpa uppföljarna, om man tyckte att det var bra.

Kobo är enkelt att registrera sig på, och du behöver inte registrera betalningsmetod om du inte vill betala för något. De tillåter nedladdning ffa i .epub, som väl är det bästa och mest allsidiga formatet. Ibland använder de även Adobe DRM, som man måste öppna i Adobe Digital Editions innan man kan läsa på t ex mobilen.

När man väljer böcker har Kobo väldigt bra uppdelning i genrer, med mer precision än bara ”SF och Fantasy”. De har även romantisk fantasy, militär sf,  etc. Dessutom kan man lämna betyg på böcker, så det är lätt att börja med säkra kort som många har gett högt betyg.

Återkom gärna och berätta om ni testar Kobo, och allra helst länka till bra böcker ni hittar!

Och tipsa gärna ifall ni har andra bra sajter för eböcker på fickan. (Amazon undanbedes)

(Och nej, jag har verkligen inte fått betalt eller något för detta. Blev bara lycklig och klickade hem tusen böcker att prova.)

Annonser

5 responses to “Gratis eböcker? Massor av sf och fantasy?

 • Helena (@fiktiviteter)

  Tack för tipset! Var inne nu och kollade och det verkar ju vara ett rätt fantastiskt ställe! Själv har jag hittat en del gratisböcker på Aldiko och iBooks men det är ju inte ens i närheten av så stort utbud som detta verkar vara. Ska snarast utforska bättre!

 • Malin

  Finns där bara engelska böcker? Som vanligt, så att säga, hittar inga svenska gratis e-böcker nånstans.

 • Rebecka

  Malin; Om du har ett vanligt svenskt lånekort på ett bibliotek så kan du gå in på Elib.se och låna. Du behöver däremot ladda hem Adobe Digital Editions från internett för att kunna läsa och du får precis som på bibblan bara låna boken i 4 veckor. Om du träffar på något problem så tveka inte att fråga! Jag finns på minathoughts.blogspot.com

 • Feuerzeug

  Malin, här finns en del gratis svenska eböcker: http://las-en-bok.com/

  Annars har du redan fått tips om Elib ovan.

  Förutom dessa har du även gutenberg.org, där det finns både gammalt och nytt och blandat allt möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: